Gemeente Alkmaar gaat handhaven op het verbod op vrachtwagens langer dan 10 meter op de Nieuwlandersingel. Het college van B&W zal in het verkeersbesluit vastleggen dat niet alleen de politie, maar ook boa's van de gemeente bevoegd zijn om op te treden. Ook zullen al vóór de singel borden worden geplaatst die wijzen op het verbod.

Bewoners van de Nieuwlandersingel klagen al jaren over sluipverkeer, hardrijders, het vrachtverkeer en parkeren en fietsen op de stoep. Mobiliteitswethouder Christiaan Peetoom liet begin oktober weten het verkeersprobleem aan te willen pakken, maar dat er nog even geen structurele oplossing komt. Het college wil een brede aanpak voor verkeer in het hele noordelijke deel van het Emmakwartier. Peetoom wilde wel kijken naar de mogelijkheden om op korte termijn handhaving in te zetten.

Wethouder Peetoom kan voor de handhaving van de lengtebeperking voor vrachtwagens niet rekenen op medewerking van de politie. "De politie heeft de indruk dat het verkeersteken niet met grote regelmaat wordt genegeerd en dat handhaving daarom weinig effect heeft." De gemeente zal dit dus zelf moeten regelen. Team Handhaving is echter nog niet bevoegd om de lengtebeperking te handhaven met het oog op de leefbaarheid. "In het huidige verkeersbesluit staat namelijk niet vermeld dat leefbaarheid een van de redenen is waarom het lengteverbod is ingesteld." Dat gaat het college van B&W dus aanpassen.

Tijdens overleg met de verkeersadviseur van de politie stipte deze aan dat het verkeersbord met daarop de maximale vrachtwagenlengte pas bij de Emmastraat staat. Chauffeurs die niets weten van de beperking komen er dus pas (te) laat achter. Wethouder Christiaan Peetoom laat weten dat deze tekortkoming wordt verholpen. De gemeente zal verkeersborden met de lengtebeperking laten plaatsen aan de Kennemersingel en de Kennemerstraatweg. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 823x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/