Het wandelevenement Fjoertoer is inmiddels een begrip in de regio. Ruim 16.000 wandelaars laten zich jaarlijks verrassen door diverse lichtkunstwerken. En enthousiaste omwonenden doen er alles aan om de passage van de wandelaars onvergetelijk te maken. De voorbereidingen  daarvoor zijn al in volle gang.

Een van de bewoners die er wat moois van wil maken is Karin Twisk uit Egmond-Binnen. Mediapartner NH zocht haar op. "We maken er gewoon een feestje van, met elkaar en voor de lopers natuurlijk. Familie, vrienden, iedereen helpt mee", vertelt ze als ze met Sibel op het erf van haar boerderij loopt. "Alles wordt verlicht, er is muziek en de wandelaars kunnen hier een kruidenbittertje drinken. Mensen ontmoeten elkaar hier en komen in gesprek.”

De voorbereidingen lang het 'koeienpad' in volle gang. Er moeten heel wat waxinelichtjes neergezet en aangestoken worden. (beeld: aangeleverd)


Het land van Karin en haar man Claudio wordt tijdens de Fjoertoer opengesteld voor de lopers. Die lopen vanaf de Herenweg via het koepad dwars door weilanden naar de Hogedijk. En aan beide zijden komen dan waxinelichtjes in jampotjes te staan. "Dat zijn dus zo’n 750 lampjes die we uitzetten en moeten aansteken. Dat is een flinke klus, maar omdat we het samen doen is het geen werk maar juist gezellig. En als je het prachtige resultaat ziet is het echt heel leuk om te doen", laat Karin lachend weten.

Naast de vrijwillige bijdrage van de omwonenden, zorgen ook diverse kunstenaars en theatermakers ervoor dat de omgeving van Egmond en Heiloo wordt omgetoverd naar een wereld vol magie en fantasie. Dit jaar is het thema is Fairytale Fjoertoer.
Pin It
Bekeken: 1414x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/