Geschokt heeft het bestuur van de Victoriefonds Cultuurprijs gereageerd op het overlijden van Hans Tentije. De dichter heeft de prijs gewonnen, maar overleed vorige week op 78-jarige leeftijd. Het bestuur gaat binnenkort spreken over de uitreiking.

Aanvankelijk zou de prijs in september worden uitgereikt, maar toen kampte de gevierde dichter met gezondheidsproblemen en werd de uitreiking uitgesteld. Er kwam een plan B: "We zouden de prijs in verband met zijn ziekte bij hem thuis uitreiken, daar hebben we afspraken over gemaakt met Hans en zijn vrouw. Helaas is hij eerder overleden", vertelt secretaris Cas Himmelreich tegen Streekstad Centraal.

Met de tweejaarlijkse cultuurprijs wil het cultuurfonds de kunst- en cultuursector in de Alkmaarse regio vieren. De schijnwerpers werden eerder al gezet op fotograaf Ata Kando, schrijver Jan van der Vegt, regisseur Hans Man in 't Veld en stadsorganist Pieter van Dijk. En nu dus Hans Tentije. Cynisme, dat is de rode draad in zijn werk. Hij benadrukt dan ook in veel teksten de verwachtingen die na de veelbelovende late jaren zestig niet zijn ingelost. Tentije bracht meer dan twintig boeken uit. Later werk van Tentije beschrijft ook een meer avontuurlijke manier van leven. De dichter won gedurende zijn langlopende carrière verschillende prijzen, waaronder ook de Constantijn Huygens-prijs.

"We laten de familie graag nu even met rust. We bespreken binnenkort op welke manier we het vervolg vormgeven. Daarna komen we met een persbericht." (Foto: Victor Schiferli)
Pin It
Bekeken: 648x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/