De koeien hadden staarten en moeder was een dikzak: zaterdag werden net na zonsondergang de vrolijke refreinen van 11 november ingezet. Ook dit jaar bleek er onder de jongsten weer volop animo voor het traditionele najaarsfeest. Op wat spatjes na bleef het droog en dus wat het uitstekend weer om te 'keuvelen'.

Ook Streekstad Centraal ging op pad met enkele zéér jeugdige reporters. Hier en daar bleek de straatverlichting het niet te doen, wat de lampionnetjes natuurlijk alleen maar mooier maakte. Behalve de bekende, misschien toch wat afgezaagde liedjes waren er dit jaar ook nieuwere teksten te horen aan de voordeuren. "Kijk mijn lichtje / zelf gemaakt" bleek een schot in de roos: "Hee, dat liedje heb vanavond nog niet gehoord." Sommige kinderen maakten er echt een show van, met dansjes en handgeklap. Aanbellen was dus niet nodig: "Ik hoorde jullie een paar deuren verder al, heel goed!"

Of het nu echt nodig was om veel snoep op te halen was wel de vraag. Nog een week en die ándere Sint zal de voorraden komen aanvullen. Met de lampionnetjes van zaterdagavond werd het seizoen van de feestdagen in elk geval passend ingeluid. (foto: Pixabay / Assy)
Pin It
Bekeken: 1435x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/