Je zit in een limousine, loopt over een rode loper en kijkt vervolgens naar jouw eigen film. Het is een ervaring die weinigen ondergaan. Maar voor een aantal kinderen is die droom toch uitgekomen. "Ik vond het leuk, gezellig en grappig. Alleen moest je wel lang wachten soms", vertelt een van de kersverse filmacteurs.

De kinderen lopen trots de Alkmaarse bioscoop in, omringd door hun allergrootste fans. Op het programma: de film Chef's Special, voor en door kinderen gemaakt. Op de rode loper staat Anouk Eijckelhof. Als het aan haar ligt wordt ze een bekende naam in de filmwereld. "Het liefst wil ik actrice worden. Dat is echt mijn grootste droom." Chef's Special is het idee van Joey Kugelmann. Als kind kreeg hij te horen dat een bioscoopfilm te hoog gegrepen was: "Ik dacht: hoezo? Je mag toch groots dromen?"

En nu staan we dus in de Alkmaarse bioscoop. Er is veel oog voor het eindresultaat. Toch gaat het volgens Kugelmann vooral om de ontwikkeling die de deelnemers doormaken. "Je bent niet per se meteen klaar om in een professionele film te spelen", legt de filmmaker uit. Want zo benadrukt hij: zelfverzekerdheid heb je toch echt wel nodig. "Kinderen volgen eerst een training. Ze hervinden hun zelfvertrouwen. Ze maken niet alleen contact met zichzelf, maar ook met elkaar. Vanuit die ervaring leren de kinderen op een veel hoger niveau te spelen. Ze durven er te staan, zonder angst om te falen."

De acteurs maken een buiging en krijgen een daverend applaus van het publiek. Ook voor filmmaker Joey Kugelmann is het een droom die uitkomt. "Het heeft me nooit losgelaten en daarom wil ik die droom wel voor andere kinderen mogelijk maken."
Pin It
Bekeken: 1048x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/