Gemeente Alkmaar start een pilot met 'pleinstewards' om overlast in de stad aan te pakken. Vooral op de Paardenmarkt, het Bolwerk en in en bij de gemeentelijke parkeergarages wordt steeds meer overlast ervaren, met name door daklozen en verslaafden. Het gaat dus zeker niet alleen om Alkmaarse pleinen. De pilot met professionele beveiligers duurt een half jaar en daarna wordt bepaald over hun inzet wordt voortgezet.

"Pleinstewards zijn de oren en ogen op straat, hiermee creëren we extra zichtbaarheid op straat", licht het college van B&W toe. "De pleinstewards vervullen een rol als gastheer/gastvrouw. Door een combinatie van gastvrij optreden, doelgericht toezicht,  communicatie, samenwerking met ketenpartners en actieve monitoring van de situatie zorgen ze voor een preventieve benadering tegen overlast."

De pleinstewards zullen elke dag op straat zijn, van zondag tot en met donderdag tussen 16:00 en 24:00 uur en op stapavonden van 20:00 tot 04:00 uur. Tijdens uitgaanstijden werkten de beveiligers samen met het Susteam, dat al enige tijd wordt ingezet om sussend of vermanend op te treden als er iets mis dreigt te gaan.

Op dit moment wordt de beoogde inzet van de pleinstewards gestroomlijnd met de politie en de andere handhavers van de gemeente, waaronder het Susteam. Wanneer nodig kan het gebiedsteam van het Alkmaarse centrum verbinding leggen met jongerenwerk, verslaafdenzorg en andere ketenpartners.
Pin It
Bekeken: 635x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/