Zondag presenteren La Sfera Armoniosa en Zero Dance Theatre de voorstelling 'Maria Tesselschade’s Huwelijksfeest' in de Grote Kerk van Alkmaar. Het optreden is een kruisbestuiving van moderne urban dance en muziek uit de Renaissance en de voorbereidingen zijn in volle gang. KunstnetTV mocht een kijkje achter de schermen nemen en het resultaat is nu te zien bij Streekstad Centraal op TV en bij KunstnetTV zelf.

Luitist en dirigent Mike Fentross van La Sfera Armoniosa en choreograaf / danser Denden Karadeniz van Zero Dance Theatre vonden elkaar in hun liefde voor de renaissancemuziek. Met Maria Tesselschade’s Huwelijksfeest geeft Fentros zijn eigen draai aan dansmelodieën van de Duitse componist Praetorius. Karadeniz en zijn dansgroep maakten daarbij visuele harmonieën met diverse culturele danselementen om het geheel tot een spannende dialoog tussen musici en dansers te maken.

Maria Tesselschade woonde in de 17e eeuw aan de Langestraat in Alkmaar. Ze was dichteres, zangeres en ze graveerde glas. Het multi-talent was bekend ook. Ze maakte de deel uit van de Muiderkring met daarin P.C. Hooft, Vondel en Huygens. Op 26 november 1623 trouwde ze met Alkmaarder Allart Jansz. Crombalch. De bruiloft van Maria en Allard wordt, exact 400 jaar na dato feestelijk gevierd in de Grote Kerk.

Er zijn overigens nog kaarten voor de voorstelling aanstaande zondag. Die zijn verkrijgbaar via grotekerk-alkmaar.nl/agenda/.
Pin It
Bekeken: 648x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/