De organisaties Sport-Z, JOL Jeugdstad en Z11-Jongerencoaching hebben ieder een donatie van 2.000 euro gekregen. Dat was de opbrengst van de statiegeld-actie die werd gehouden tijdens het grote feest tijdens 450 jaar Alkmaar Ontzet. Wethouder Robert te Beest had vorige week de eer om symbolische cheques aan de drie organisaties te overhandigen.

De inzameling was een initiatief van Stichting Doesgoed, met medewerking van de Alkmaarse horeca en de gemeente. Per ingeleverde plastic beker ging er 20 cent naar de goede doelen. "Met dit geld hebben de organisaties leuke plannen om de jeugd van Alkmaar - ieder op hun eigen manier - te ondersteunen", reageert Stichting Doesgoed. "Super tof dat we dit samen met gemeente Alkmaar en de Alkmaarse horeca mochten initiëren."

Stichting Sport-Z ziet het als haar taak om in Alkmaar en omgeving mensen in specifieke doelgroepen in beweging te brengen. Met onze kennis, kunde en ervaring adviseren, stimuleren en organiseert het team beweegprogramma’s om sport- en zorgdoelen te realiseren.

JOL Jeugdstad organiseert tijdens de laatste twee weken van de zomervakantie de 'Jeugdstad'. Basisschoolkinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen dan gezellig met elkaar een huttendorp bouwen en versieren. Na twee dagen timmeren en zagen worden voor de kinderen allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder een verkoopavond waarop ze een zakcentje kunnen bijverdienen.

Z11-Jongerencoaching helpt jongeren van 10 tot 21 jaar oud die regio Alkmaar / Dijk en Waard wonen of naar school die om wat voor reden dan ook niet lekker in hun vel zitten. Bijvoorbeeld omdat ze thuis niet goed gedijen, moeite hebben met school of met vrienden, stoeien met sociale media of met waar ze met hun leven heen willen. (foto: AGHeeremansPhotography)
Pin It
Bekeken: 596x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/