In plaats van de traditionele tijdelijke kerstboom, heeft de gemeente Alkmaar een permanente boom geplaatst in Markenbinnen. Raadslid Ben Bijl (BAS) en wethouders Jasper Nieuwenhuizen en Anjo van de Ven hadden de eer. Zij mochten de Nordmann planten naast Dorpshuis Het Trefpunt.

"I don't want a lot for christmas. There is just one thing I need." Het is de tekst van een lied dat de aankomende tijd waarschijnlijk geregeld gedraaid wordt op de radio. De knoeperd van een kersthit werd maandag ook ten gehore gebracht door een orgel op de Dorpsstraat in Markenbinnen. Het was daar namelijk feest. Wethouder Jasper Nieuwenhuizen neemt het woord. "Deze bomen staan voor verbinding. Licht brengen op verschillende plekken in de gemeente."

Ja, want Markenbinnen is zeker niet de enige plek die een permanente kerstboom krijgt. PvdD, PvdA, BAS en de SP dienden in februari een motie in om permanente kerstbomen te plaatsen. "Dorpsraden en wijkvertegenwoordigers hebben enthousiast gereageerd en meegedacht over een geschikte locatie", benadrukt de gemeente Alkmaar. Er kwamen twintig aanmeldingen voor een duurzame kerstboom met kluit. Daarvan zijn veertien geschikte locaties overgebleven die een kerstboom met kluit krijgen. "Twee van de dorpen hebben gekozen voor duurzame kerstbomen", vertelt Nieuwenhuizen. Hij kijkt om zich heen. "En het past hier mooi." (Tekst gaat verder onder de foto)

"Zeg maar Jasper", zei de wethouder tegen Thijs.


Dan is het moment gekomen. Een kraan zet de boom op zijn plek en de lokale politici kunnen de boom planten. Nieuwenhuizen loopt naar een jongetje die gebiologeerd zit te kijken. Het is peuter Thijs. "Kom je meehelpen?" De vele en omstanders maken foto's van het tafereel en de moeder van Thijs kijkt naar onze verslaggever. "Hij wordt nog wereldberoemd haha", lacht ze. Terwijl Anjo van de Ven nog even de grond aanstampt, bekijkt Ben Bijl het resultaat van een afstandje. "Dat ziet er goed uit." Een dorpsbewoner vult hem aan: "Het is echt een flinke boom. Groter dan ik dacht."

Het gezelschap vertrekt vervolgens in de richting van Dorpshuis Het Trefpunt. Daar staat warme chocolademelk klaar. "Wel leuk om te vermelden is dat de bomen handmatig zijn uitgezocht. Het is dus zeker niet de eerste de beste boom."
Pin It
Bekeken: 738x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/