De 56ste minuut van de wedstrijd FC Barcelona tegen AZ. Voetballer Kees Smit pakt de bal. En scoort. Op spectaculaire wijze vanuit de middencirkel. Het is de mooiste goal van het jaar. De Heilooër kreeg een award uit handen van Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "Ik zag de doelman te ver staan en ik dacht: ik schiet gewoon."

Al jaren is Smit een vaste waarde bij AZ. Eerst bij de jeugdteams en nu bij het beloftenteam. De middenvelder kwam in 2015 over van voetbalclub De Foresters. "Ik ben heel erg blij dat ik deze award heb gewonnen. Ik hoop dat ik hem volgend jaar weer kan winnen", zegt Smit. Vorig jaar stond de zeventienjarige middenvelder samen met Jong AZ volop in de schijnwerpers. De sporters wonnen de Youth League. Een huldiging op het Waagplein volgde, burgemeester Anja Schouten speldde alle spelers de 'Zilveren Sportspeld' op.

We kunnen dus wel zeggen dat het goed gaat met de carrière van Smit. En ook de komende jaren blijft hij betrokken bij AZ. Wat Smit is bijgebleven van het geprezen doelpunt? "Hij ging er mooi in. Ik heb er veel reacties op gekregen en er was veel aandacht voor. Dat is altijd mooi. Deze award krijgt een plekje op mijn kamer, naast mijn bed."
Pin It
Bekeken: 860x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/