En weer is het raak. En dan ook nog op een plek waar het al eerder mis is gegaan. Een explosie, voor de deur, in een woonwijk. Maandagochtend knalde de brievenbus van een portiek in het appartementenblok in de Ruusbroechof in Alkmaar uit elkaar. Ook een geparkeerde auto liep daarbij schade op. Gewonden werden er niet gemeld.

Wanneer we ter plaatse komen zien we één van de bewoners gelaten de rotzooi opruimen. "Ja, hier wordt je niet blij van. Hoop dat ze het snel weer dicht maken." Daar waar ooit brievenbussen zaten, rest nu een gapend gat. Met schoonmaakdoekjes wordt de zwarte aanslag weggeveegd. "Heb het al vaker opgeruimd dus doe het nu ook maar weer. Anders loop je de troep het hele portiek door." Ze voert vervolgens de zwartgeblakerde resten af. (tekst loopt door onder foto)

Ook in het portiek is duidelijk dat de brievenbussen kapot zijn (foto: Streekstad Centraal)


De melding van de explosie kwam zondagnacht rond 4:00 uur binnen bij de hulpdiensten. Niet alleen de politie kwam ter plaatse, ook de brandweer werd opgeroepen. Die heeft ervoor gezorgd dat de gemeenschappelijke hal goed werd doorgelucht.

Het is bepaald niet de eerste keer dat er een explosief afgaat in een Alkmaarse woonwijk. De Ruusbroechof was in oktober vorig jaar ook al het doelwit, nadat er eerder al een vuurwerkbom af was gegaan op nieuwjaarsdag 2023. De politie vraagt getuigen zich te melden.
Pin It
Bekeken: 1406x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/