Goed voorbereid, niet snel op een slordigheid te betrappen: zo leerden horeca-ondernemers een groepje inbrekers kennen dat rond de kerstdagen voor veel onrust in de regio zorgde. Ze leken overal precies te weten waar ze het zoeken moesten. Toch is het uiteindelijk wel slordigheid die deze inbrekers de das omdoet. Na een 'heterdaadje' kon de politie meerdere verdachten in de kraag vatten.

De reeks inbraken in horeca-bedrijven trok enkele weken geleden de nodige aandacht. Van Sint-Pancras tot Groet, van Zuid-Scharwoude tot Sint-Maartensvlotbrug, overal deden horeca-eigenaar hetzelfde verhaal. Vaak werden flessen drank buitgemaakt, maar ook fooien en sigaretten. Toen meldde zich al één verdachte en daarna werd nog een tweede verdachte ingerekend. Maar daarmee was de kous dus nog niet af.

Het zal niet de inbraak zijn waar de verdachten met het grootste plezier aan terugdenken. Donderdag 24 januari werden ze gezien bij een bedrijfspand in het centrum van Nieuwe Niedorp. De politie was snel ter plaatse en zag de verdachten nog net wegrijden, waarna de achtervolging werd ingezet. Op die bewuste avond arresteerde de politie vier verdachten.

Inmiddels is duidelijk dat in deze zaak ook nog een vijfde man is aangehouden. "Alle betrokkenen worden verdacht van meerdere inbraken", bevestigt politiewoordvoerder Jan Martijn Stout aan Streekstad Centraal. "Het onderzoek is nog gaande."

Het gaat om vier mannen van Schagen, tussen de 18 en 19 jaar oud, en een 33-jarige man uit Alkmaar. Hij is in bewaring, bevestigt de politie, net als drie van de verdachten uit Schagen. Eén man van 19 is heengezonden.
Pin It
Bekeken: 1241x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/