Een boeket rode rozen, het ultieme Valentijns geschenk. Maar de blik gaat vervolgens van 'verliefd' naar 'geschrokken'. De reden? De extreem hoge prijzen voor een rode roos. Een boeket rode rozen kost vandaag tussen de 45 en 65 euro. De prijs stijgt altijd zodra Valentijnsdag op de kalender verschijnt, maar dit jaar zijn de prijzen extreem. "Ze zijn belachelijk duur, het is extreem duur geworden. Wij doen er dan dit jaar ook niet aan."

"De rode roos is natuurlijk het symbool van de liefde, maar het is nu niet leuk om te verkopen" laat Ciska Strating van Art & Flowers aan Streekstad Centraal weten. "We hebben wel witte, roze, oranje en steenrode rozen, die laatste kan met abricot kleurige bloemen lijken op rood. We moeten dus veel creatiever zijn dan normaal."

Ciska zit al 30 jaar in het vak en ieder jaar ziet ze de prijsstijging van rode rozen voorbij komen. Dit jaar vind ze het bizar. "We krijgen veel klanten die voor 25 euro een boeket willen, ze willen niet een aantal rozen en een takje groen voor die prijs." Ze heeft besloten dit jaar geen rode rozen in te kopen. (tekst gaat verder onder de foto)

De winkel van Ciska Strating, aangekleed met roze, witte en abricot gekleurde bloemen. Geen rode rozen dus. (Foto: Streekstad Centraal)


Bij Spaansen Bloemen in Zuid-Scharwoude zijn, ondanks de prijzen, wel rode rozen ingekocht. "Het is ongeveer twee keer zo duur geworden, maar bij ons is de vraag naar rode rozen heel groot" vertelt medewerker Richard Muileboom. Niet tien, 30 of 40 rode rozen staan er klaar, maar rond de 300 en 400 staan dinsdagmiddag in de winkel. "Aan het einde van de dag zijn ze gegarandeerd allemaal weg." (tekst gaat verder onder de foto)

Bij Spaansen Bloemen staan de rode rozen vol in het zicht, klaar voor de verkoop. (Foto: Mirjam Ooijevaar)

Beide bloemenverkopers geven wel een mogelijke oplossing voor Valentijnen die toch een boeket willen met rozen, maar niet de hoofdprijs willen betalen. "Wat we kunnen adviseren is een gemengd boeket met een of twee rode rozen in het midden voor de symboliek"

Dat de extreem hoge prijzen blijkbaar geen serieus obstakel vormen voor de verkoop komen we achter als we proberen kwekerijen te bellen. Na vijf kwekerijen geven we het op, nergens heeft men tijd om vragen te beantwoorden. "Nee, ook geen vijf minuten, we hebben het echt hartstikke druk met Valentijn." Dat beloofd wat voor de prijzen van volgend jaar.
Pin It
Bekeken: 1289x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/