De jeugd heeft de toekomst, maar het gebeurt zelden dat kinderen wordt gevraagd hoe de wijk van de toekomst er uit zou moeten zien. In wat voor omgeving willen zij straks fijn wonen en verblijven? In Alkmaar krijgen ze de kans om een nieuwe, duurzame wijk bij de oude Gasfabriek aan de Helderseweg te ontwerpen. Online, in de wereld van Minecraft. 

Aan het Noordhollandsch Kanaal ligt een stuk grond waar een nieuwe wijk op moet komen. Voor de ontwerpopdracht is het terrein nagemaakt in het spel Minecraft. Het is nu aan kinderen tot en met 14 jaar om in teamverband een mooie, duurzame wijk te ontwerpen, gebaseerd op hun eigen wensen. De bedoeling is dat de wijk zoveel mogelijk zelfvoorzienend is. (tekst loopt door onder de afbeelding)

Het dakterras op een gebouw in de Minecraft-wereld, met een bloemrijke tuin en een bijenkorf. (beeld: Gemeente Alkmaar)


"Het bouwen van nieuwe woonwijken is soms écht een uitdaging". licht burgemeester Anja Schouten toe in een video. "Er is weinig ruimte, bouwen is duur en energie moet duurzaam zijn. Daarnaast zorgt ook het veranderende klimaat voor vraagstukken. Denk maar eens aan de enorme regenbuien, of juist perioden van droogte, van de afgelopen jaren, licht de burgemeester in de video toe.

Bij het opstarten worden de teams door een Minecraft-versie van Anja Schouten en een gids verwelkomd en op weg geholpen. "Als jullie klaar zijn met bouwen, maak dan een filmpje van maximaal twee minuten van jullie Minecraft-wereld. In dit filmpje leggen jullie uit wat jullie hebben gebouwd en waarom jullie dit het beste idee voor deze wijk vinden. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Burgemeester Anja Schouten geeft uitleg over de ontwerpopdracht, zowel in het echt als in de Minecraft-omgeving (foto: Gemeente Alkmaar)


Filmpjes kunnen tot en met 30 mei worden ingezonden en daarna worden ze door een jury beoordeeld. De beste inzending wint een prijs. Meer informatie is te vinden op de gemeentelijke website.
Pin It
Bekeken: 854x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/