Mbo'ers uit de regio hebben goed gepresteerd tijdens de landelijke 'Skills The Finals' in de Brabanthallen in Den Bosch. Jort Rommel uit Limmen won goud in de finale Meubelmaken en zijn plaatsgenoot Stan Baltus pakte zilver in de discipline Bouwtimmeren, net als de Alkmaarse Jacky van Woerkom bij het onderdeel Handhaving. Verder was er ook nog zilver voor installatiemonteur in spé Ryan Verburg van het Horizon College in Heerhugowaard en voor Jolien Castien, student paraveterinair bij Vonk in Alkmaar.

Molenaar Stan Baltus had niet verwacht zilver te winnen. "Het is bijzonder om meegedaan te hebben. De grootste prijs is alles wat ik geleerd heb de afgelopen tijd, dat is onwijs veel kennis", reageert de 17-jarige student aan het Regio College.

Voor Jort Rommel was er zowaar dus goud. De 18-jarige Limmenaar volgt de opleiding Allround Meubelmaker/ (Scheeps-) Interieurbouwer aan het Horizon College in Heerhugowaard. Tijdens de Skills wedstrijden kreeg hij uitdagende opdrachten voorgeschoteld, waarover je op school niet zo veel leert omdat ze in de praktijk niet vaak meer voorkomen. Hij had zich anderhalf jaar lang voorbereid en oefende veel op het werken in beperkte tijd.

Ryan Verburg (18) uit Warmenhuizen won zilver op het onderdeel sanitaire- en verwarmingstechnicus. Hij volgt de versnelde opleiding Werktuigkundige Installaties, niveau 3. Zijn praktische opleiding volgt hij bij IW Noord-Holland en Duteco Installatiegroep in Zuid-Scharwoude.

Jacky van Woerkom (20) uit Alkmaar en Beau Bouma (19) uit Julianadorp zijn tweedejaars studenten Handhaving bij Vonk in Schagen. Zij kregen als duo sporttesten en casussen, waarvan de meest uitdagende was het onder controle houden van een bus vol met (acteur-) hooligans.

Jolien Castien (20) hoefde in Den Bosch alleen nog maar haar tweede prijs op te halen. De vierdejaars studente paraveterinair (dierenartsassistent) moest al op 11 maart aan de bak in Doetinchem, omdat de Brabanthallen niet geschikt zijn voor de opdrachten met dieren.


De Skills competities zijn vakwedstrijden voor (v)mbo-studenten in diverse beroepsgroepen. Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 finalisten, die zich via voorronden hebben geplaatst, om de landelijke prijzen. De prijsuitreiking vond plaats in bijzijn van 4.000 studenten en bezoekers.

De meeste deelnemers volgen een leerwerktraject. Ze werken bij een leerbedrijf en gaan daarnaast naar school. Elk jaar worden er wedstrijden georganiseerd; dit jaar in maar liefst 61 vakrichtingen, van verpleegkundigen en automonteurs tot ICT-beheerders en meubelmakers. Via voorrondes op school en kwalificatiewedstrijden kunnen (v)mbo-studenten in de nationale finales komen. Daar strijden ze om de titel beste vakman of -vrouw van Nederland.


Pin It
Bekeken: 649x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/