Volle bak in de AZ Fanroom van het Alkmaarse ziekenhuis. Alleen kwam iedereen niet om AZ op een groot scherm te zien voetballen, maar om hun voetbalhelden in het eggie te zien. Dinsdagmiddag was de AZ Kindermiddag; een feestje speciaal voor jonge patiënten van het ziekenhuis. "Ik heb de spelers van dichtbij mogen zien en dat vond ik wel echt heel gaaf."

Zo'n elf geleden toverde het ziekenhuis de Aletta Jacobzaal om tot een AZ Fanroom. Alle wedstrijden van AZ worden er op een groot scherm getoond. Trainer Maarten Martens, toen nog speler, had  de eer om de zaal te openen. Hij is trots dat het initiatief nog altijd bestaat. "Een groot compliment voor het ziekenhuis en de vrijwilligers. Het is fantastisch dat patiënten op deze manier onze wedstrijden kunnen bekijken." Dik verdiend werden alle vrijwilligers tijdens de kindermiddag in het zonnetje gezet.

Voor patiënten die flink ziek zijn is het best pittig om naar de AZ Fanroom te gaan. "Bij het vragen of ze mee willen is er wel eens twijfel. Daarna is het van 'blij dat ik meegegaan ben, het was éven wat anders, even klappen, even juichen", vertelt vrijwilliger Rob de Ridder aan NH Nieuws, mediapartner van Streekstad Centraal. (tekst gaat verder onder de foto)

De vrijwilligers die de AZ Fanroom en de kindermiddag mogelijk maken worden in het zonnetje gezet. (foto: NH Nieuws)


De AZ Kindermiddag is zéker de moeite waard. Dan komt een aantal AZ-spelers langs voor een praatje, handtekeningen, foto's en een soort persconferentie waarbij ze vragen van de kinderen beantwoorden. Kritische, maar vooral leuke vragen. Een meisje vroeg Ruben van Bommel of hij liever op zijn vader of zijn opa wil lijken. Enige hilariteit in de zaal. Ruben: "Ik denk dat ik als speler meer mijn opa ben, maar ik hoop dat ik een beetje in de buurt van carrière van mijn vader kan komen."

Voor Dani de Wit is het allemaal nieuw. "Ik wist het eerlijk gezegd niet. Om dat nu te horen te krijgen, het is wel heel bijzonder denk ik. Eigenlijk ben je als voetballer vaak bezig met je eigen prestaties, bezig met wat je moet doen op het veld. Maar als je nu te horen krijgt dat ze hier wedstrijden kijken... Super speciaal, super leuk om dat met elkaar te doen."

Dani was onder de indruk. "We weten allemaal wat we afgelopen week hebben gedaan (verloren van PSV, red.), dat dat niet goed is, heel matig zelfs. Dat kan je wel een beetje relativeren als je die kinderen ziet, en om hun een lach op het gezicht te bezorgen is dan wel heel fijn. Maar dat neemt niet weg dat wij er gewoon weer moeten staan."
Pin It
Bekeken: 526x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/