Dansende, springende en rennende koeien in de wei. Bij Boerderij Ter Coulster in Heiloo mochten ze zaterdag, na een lange winter op stal, eindelijk weer naar buiten. Na aftellen ging werden klokslag om 12:00 uur de staldeuren geopend voor de traditionele 'Koeiendans', die altijd veel belangstelling trekt. De zwart-witte dames genoten zichtbaar van hun eerste dagje buiten in het zonnetje. Ook melkveehouder Wilco Brouwer de Koning genoot. "Dit is natuurlijk wel de mooie kant van het vak."

Normaal gesproken wordt de Koeiendans gehouden op Tweede Paasdag, maar door alle regen de afgelopen tijd was het beter om nog even te wachten tot de weide beter begaanbaar was. Daar zullen de koeien geen erg in hebben gehad. Of kwamen ze dit jaar toch net iets vrolijker naar buiten dan anders?

"Nu blijven ze een paar uur buiten en dan kunnen ze even rustig wennen, en dan bouwen we het zo weer op de komende dagen", licht melkveehouder Wilco Brouwer de Koning toe. Voor het bedrijf is het ook weer even wennen aan een andere routine. "'s Morgens na het melken gaan ze naar buiten en dan blijven ze de hele dag buiten. 's Middags halen we ze voor het melken wel weer binnen. Je hebt nu minder werk in de stal en je hebt weer meer werk om ze op te halen, te verweiden, draden te zetten enzovoort."

Normaal gesproken gaan de koeien in november weer de stal in voor de winterperiode. Lekker warm en droog. Het gras groeit in de winter toch nauwelijks en het kan zoals afgelopen winter flink drassig worden.
Pin It
Bekeken: 1098x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/