Alkmaar, 07 februari 2014. Eind december 2013 ving de Onafhankelijke Partij Alkmaar berichten op over historische kademuren die in slechte staat zijn. Het ging vooral over Utrecht maar ook over andere historische steden. OPA maakte zich zorgen over de eigen stad en stelde het college vragen. In het verleden heeft Alkmaar ook wel eens problemen met haar kades gekend. In 2009 raakt het fiets- en voetpad van Kanaalkade nabij het politiebureau beschadigd. In 2010 was er verzakking ontstaan bij de Visbanken en in 2012 was er verzakking bij de Voordam. Zij waren mogelijk het gevolg van baggerwerkzaamheden in opdracht van de gemeente.

Het college stelt OPA gerust dat er eens per twee jaar controle uitgevoerd wordt en dat er, wanneer dat nodig lijkt, nadere inspectie uitgevoerd wordt bij de kademuren. Alle kademuren zijn veilig. Wel dient er bij een aantal van hen onderhoud te worden gepleegd, zoals het herstellen van metselwerk of het vervangen van damwandplanken. De komende jaren zullen uit voorzorg een aantal kademuren worden vervangen. Het betreft hier 'kleine' houten kademuren, niet gelegen in de binnenstad. Voor het wegwerken van achterstanden in het onderhoud van civiele kunstwerken wordt het in december 2013 extra ter beschikking gestelde budget benut. Daarnaast zal in 2014 gecontroleerd worden of baggerwerkzaamheden geen risico's veroorzaakt hebben.

Pin It
Bekeken: 1185x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/