Alkmaar, 10 februari 2014. Ondanks alle regen duurt de asbestruiming die na de grote brand ian de Pettermerstraat opgestart is, volgens de laatste planning nog enkele weken. Wellicht hoeft er veel minder opgeraapt te worden omdat het meeste is weggespoeld, maar dat moet eerst wel centimeter voor centimeter bekeken worden. Onderzoeksbureau Search is, onder andere met een hoogwerker om op daken en dergelijke te speuren, nog altijd bezig kleine asbest in de Rekerbuurt en bij de Frieseweg te ruimen. Al doen alle voorzorgsmaatregelen anders vermoeden, volgens de GGD zijn de kleine deeltjes ongevaarlijk. Het is echter wettelijk bepaald dat men ze niet mag laten slingeren. Burgemeester Bruinooge heeft eind januari nog uitgesproken dat hij de wetgeving hierin veel te ver in vond gaan. 

De verwijdering van asbestdeeltjes is vanwege de vergrote radius een extra prijzige kwestie geworden voor de gemeente. Op dit moment is er nog geen beeld van hoeveel asbest er precies is geruimd, en de gemeente kan ook nog niet vertellen hoe hoog de kosten zullen oplopen. 

 

Pin It
Bekeken: 1107x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/