Alkmaar, 10 februari 2014. Vanaf 9 maart gaat de geldigheid van paspoorten en identiteitskaarten voor mensen ouder dan 18 jaar van 5 jaar naar 10 jaar. Voor personen tot 18 jaar blijft dit 5 jaar. Daarnaast zijn de regels voor het afnemen van vingerafdrukken gewijzigd en veranderen de prijzen van de reisdocumenten. Tussen donderdag 6 en maandag 10 maart is het niet mogelijk om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen vanwege het invoeren van de wijzigingen.

Met de uitgave van de nieuwe paspoorten en identiteitskaarten veranderen ook de prijzen. Een paspoort kost nu (maximaal) € 50,35. Vanaf 9 maart wordt dit € 66,95 voor mensen van 18 jaar en ouder. Dat paspoort is dan dus wel twee keer zo lang geldig. Een paspoort voor kinderen onder de 18 jaar kost dan € 51,05. Een nieuwe identiteitskaart kost voor volwassenen nu nog € 41,90 en zal vanaf 9 maart € 52,95 kosten. Identiteitskaarten voor jongeren tot en met 13 jaar kosten nu nog € 31,85. Deze prijs wordt verlaagd naar € 28,35. De bedragen die hier staan genoemd zijn de wettelijk vastgelegde maximale bedragen.

Er worden geen vingerafdrukken meer opgenomen bij de aanvraag van een Nederlandse identiteitskaart. Bij de aanvraag van een paspoort worden straks nog maar twee vingerafdrukken opgenomen in plaats van vier. De gemeente Alkmaar verwacht een drukte wat betreft de aanvragen. Maak dus tijdig een afspraak. Lees meer over reisdocumenten op de website van de gemeente.

Pin It
Bekeken: 1177x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/