Alkmaar, 11 januari 2014. Slecht nieuws voor de organisatie van de 'culturele broedplaats' Life072: na de rechtszitting kreeg het vandaag te horen dat bestuursrechter Liefting de horecavergunning geschorst heeft. Het gevolg is dat Life072 per direct niet meer tot 4:00 uur open mag zijn maar slechts tot 1:00 uur. Daarnaast mag het geen house- en dancefeesten meer organiseren. Aan de geluidsnormen wordt nu voldaan vanwege 40.000 euro aan voorzieningen, maar de diepe bastonen kunnen nog steeds overlast veroorzaken omdat metingen volgens de traditionele norm niet toereikend zijn. Concerten die eerder op de avond gehouden worden, zoals die van De Jeugd van Tegenwoordig (8 maart) en Blof (11 maart), zijn niet in gevaar.

Mevrouw Van de Vooren tekende, namens een groep buurtbewoners, bezwaar aan tegen exploitatie als horecalocatie vanwege geluidsoverlast, vervuiling, parkeeroverlast en zo nu en dan drugshandel. Tijdens de rechtszaak werd zij bijgestaan door haar buurman, de heer Starrenburg. Op zijn minst wilden zij dat de grote evementen stopgezet werden. Het verweer van zowel Life072 als de gemeente was dat aan geluidseisen voldaan werd, dat het parkeerprobleem geen probleem is, dat de vuil opgeruimd wordt en dat bij overige vormen van overlast als drugshandel en wildplassen niet met de vinger naar Life072 gewezen moest worden.

De rechter heeft bepaald dat de horecavergunning niet verstrekt had mogen omdat Life072 nu teveel weg heeft van een Horeca 1 locatie, en zulke locaties mogen niet in of aan een woonwijk liggen. Er zal een nieuwe aanvraag ingediend moeten worden en dan wordt zoals wettelijk verplicht een normale procedure gestart, inclusief een openbare inspraakperiode van zes weken. Voor de culturele broedplaats een zware klap want het is bang dat de vergunning er niet opnieuw gaat komen, terwijl het in grote mate afhankelijk is van de inkomsten uit die feesten. Cultuurwethouder Anjo van de Ven wilde de kwestie eerst onder de loep nemen voordat zij reageert, liet zij het NHD weten. Mevrouw Van de Vooren, degene die de zaak opgestart was, wilde het dagblad ook niet van commentaar voorzien.

Op Facebook is een protestactie opgezet om Life072 steunen.

Pin It
Bekeken: 2118x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/