Alkmaar, 11 februari 2014. Afgelopen zondag stond de wedstrijd tussen de dames van Westlandia en Kolping Boys op het programma. Op een hockeyachtig veld, met windkracht 7 erop, wonnen de Alkmaarders eenvoudig met 1-7. Ondanks dat het rondspelen achterin niet soepel verliep door de harde wind, kwam Kolping toch snel op voorsprong. Van Ee omspeelde de keepster van Westlandia en maakte het rustig af: 0-1. Zo'n 10 minuten later brachten de Naaldwijkers de stand op 1-1. De thuisploeg profiteerde optimaal van de slordige opbouw van Kolping en strafte dat af. Klaver voorkwam erger voor de Alkmaarders door een bal goed uit de bovenhoek te tikken. In de 26e minuut pakten de Alkmaarse dames opnieuw de leiding. Oud ontving de bal vanuit een vrije trap en schoot de 1-2 binnen. Westlandia probeerde met lang ballen nog gelijk te maken voor rust, maar dat lukte niet en Kolping Boys ging daardoor met een 1-2 voorsprong de rust in.

De tweede helft was amper begonnen toen Kolping Boys uitliep naar 1-3. Woldhuis benutte een mooie gelegenheid om te scoren. Daarna was het verzet bij Westlandia gebroken. Het kreeg geen echte kansen meer en de Alkmaarse formatie schroefde de score nog verder op. Door doelpunten van Potter(1-4), Woldhuis(1-5), Kunst(1-6) en opnieuw Potter werd de eindstand vastgelegd op 1-7. De Oudorpers zijn door de overwinning terug te vinden op een 4e plaats in de 1e Klasse 1C, met een achterstand van 7 punten op de nummer drie RKDEO uit Nootdorp. Koploper is het ongeslagen Eldenia uit Arnhem met 18 punten meer. De dames van Kolping Boys zijn komende twee weken vrij.