Heerhugowaard, 12 februari 2014. Vorige week hield de politie een 29-jarige man uit Heerhugowaard bij hem thuis aan in verband met fraude met reisdocumenten. De man bekende tijdens zijn verhoor dat hij inderdaad eind januari valse aangifte had gedaan van verlies van zijn paspoort en identiteitsbewijs. De dag daarna ging hij naar de gemeente om nieuwe papieren aan te vragen met valse gegevens. Daarnaast duidden zijn handelingen op mensensmokkel.

Toevallig hadden rechercheurs van de Vreemdelingenpolitie net een training gegeven bij het stadhuis van Heerhugowaard over profiling van personen en valse documenten. De medewerker van de gemeente rook onraad en vergeleek de ingeleverde pasfoto met een eerder overhandigde foto van deze persoon. Hieruit bleek, dat het vermoedelijk niet om dezelfde persoon ging. Hierop werd de Vreemdelingenpolitie geïnformeerd, die dit vermoeden kon bevestigen.

Nadat de verdachte niet op zijn afspraak op het gemeentehuis was gekomen om zijn paspoort op te halen, hield de politie de man thuis aan. Na onderzoek en verhoor bleek dat de verdachte een vriend, die illegaal binnen Europa verbleef, een nieuwe identiteit wilde geven, met een Nederlands paspoort. Ook bekende de verdachte valse aangifte te hebben gedaan van vermissing van zijn documenten. De man is in verzekering gesteld, maar na afronding van het onderzoek heengezonden. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

 

Pin It
Bekeken: 964x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/