Alkmaar, 14 februari 2014. De fractie van GroenLinks wil de buurtbewoners in Oudorp betrekken bij de invulling van de voormalige sportvelden van Kolping Boys. Maar het gaat de partij te ver als de gemeenteraad dan ook maar direct geheel afziet van woningbouw. Vooral sociale woningbouw is elders moeilijk te realiseren. Na de raadsvergadering van donderdag zei fractielid Feiko van der Veen: "Er zijn lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen. Ongeveer 40% van de Alkmaarders is daarop aangewezen. Deze mensen hebben ook rechten, ook al zaten ze niet op de publieke tribune, zoals de buurtbewoners."

Op veel bouwplekken is sociale woningbouw niet eenvoudig te realiseren. Als grond eenmaal in handen van een projectontwikkelaar is, moet de gemeente altijd veel moeite doen om daar deels sociale huurwoningen te laten bouwen, want op die woningen wordt geen winst gemaakt. Omdat de voormalige sportvelden van Kolping gemeentebezit zijn, kan hier wel voor deze doelgroep gebouwd worden. De gemeente hoeft geen winst te maken.

Onlangs werd al afgezien van sociale woningbouw op het voormalig DFS-terrein. Ook daar waren eerder plannen voor een aandeel sociale huurwoningen, maar de gemeenteraad koos toch voor vrije kavels en welstandsvrij bouwen. Het doel was met de opbrengst nieuwe sportvoorzieningen te financieren.

GroenLinks komt in de raadsvergadering van 6 maart met een voorstel om de mogelijkheid open te houden om groen en woningbouw te combineren.

Pin It
Bekeken: 1562x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/