Alkmaar, 14 februari 2014. Het lijkt erop dat er op het voormalige Kolping-terrein in Oudorp voorlopig geen woningen gebouwd gaan worden. Het plan voor de bouw van veertig woningen op een stuk groen midden in Oudorp kreeg gisteravond van de verschillende raadsfracties geen draagvlak, tot opluchting van de in groten getale aanwezige omwonenden van het gebied. Verschillende partijen waren het erover eens dat het huidige gebied voor sport, spel en onderwijsdoeleinden behouden moet worden. Zo maken de in de buurt gelegen basisscholen De Regenboog, De Sterrenzanger en de Zes Wielen veel gebruik van het terrein.

Volgens Chris Thesingh van de bewonersgroep ‘Behoud Groene Hart Oudorp’ is met het van tafel gaan van de startnotitie voorkomen dat het laatste stukje groen in Oudorp volgebouwd zou worden. “Het is een slecht plan omdat het gebied verkeerstechnisch niet te ontsluiten is. Op de Herenweg zullen ontzettend gevaarlijke situaties ontstaan. Daarnaast zal met dit plan het laatste stukje beschermd groen verdwijnen en haal je een veilige speelplaats voor de jeugd weg”, aldus Thesingh.

Maya Bolte van Leefbaar Alkmaar is van begin af aan fel tegen de gemeentelijke plannen om het voormalige Kolping-terrein aan de Herenweg in Oudorp te bebouwen. Middels flyers had de partij omwonenden opgeroepen om gisteravond naar de raadszaal toe te komen om te ageren tegen het plan. Bolte: “Wij vinden het geen goed idee dat je zo’n mooie kleine ruimte volpropt met woningen. Tevens is er onvoldoende verkeersmogelijkheid om het terrein te bereiken.”

De verantwoordelijk wethouder Elly Konijn (D66) liet weten voor het plaatsvinden van de eerstvolgende raadsvergadering met een memo te komen met informatie over de financiële gevolgen voor het verwerpen van dit raadsbesluit.

Pin It
Bekeken: 1614x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/