Alkmaar, 14 februari 2014. Er kan geen besluit worden genomen over de locatie van een poppodium, zolang de mogelijkheden van het Ringerscomplex niet beter zijn onderzocht. Dat stelt Adapt, een stichting die zich inzet voor behoud en herbestemming van Alkmaars erfgoed. De stichting wil vier maanden uitstel van de besluitvorming om samen met deskundigen, de eigenaar en de gemeente de opties in het Ringerscomplex serieus te onderzoeken. Adapt gaat dit tijdens de raadscommissie Sociaal op 20 februari bepleiten.

In het voorstel van het Alkmaarse college aan de gemeenteraad om voor het poppodium iets nieuws te bouwen aan de Pettemerstraat, worden slechts enkele alinea's gewijd aan het Ringerscomplex. Hierin staat dat realisatie van poppodium aan de achterkant bouwtechnisch kan, maar dat er dan nog veel ruimte overblijft voor andere functies. Adapt ziet dat echter als een kans. Ook staat er in het voorstel, een nieuw complex de Pettemerstraat toch gunstiger is gelegen dan het Ringerscomplex. Bovendien blijkt de ombouw van industrieel erfgoed tot multifunctioneel complex met weinig winkelruimte niet het specialisme van eigenaar MAB Development. Die verkoopt het dan liever.

Adapt juicht dat toe. Met een jaarlijks budget van 390.000 euro voor huur kan een cultuurcentrum een gerenoveerd Ringerscomplex met winkels en aangepaste woonvoorzieningen, tegen gereduceerde huur goed draaien en extra uitstraling leveren. Dat lost meteen het probleem van winkelleegstand op voor MAB Development.

Adapt komt voort uit de denktank Ringerscomplex, een club van deskundigen die projectontwikkelaar MAB in 2012 wist te overtuigen dat sloop niet de enige optie hoefde te zijn. De Historische Vereniging Alkmaar sloot een convenant met de gemeente en MAB, waarbij deze beloofden dat behoud van het Ringerscomplex voortaan vertrekpunt zou zijn bij de voorziene retailontwikkeling op deze locatie. Op 20 februari zal duidelijk worden of de gemeente heil ziet in verder onderzoek naar de richting vanaf dit punt.

Pin It
Bekeken: 1731x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/