Alkmaar, 18 februari 2014. Afgelopen zaterdag behaalde Jong Holland de 2e periodetitel binnen door 1-2 te winnen op bezoek bij De Zouaven. Ondanks de overwinning, werd het niet echt gevierd. Dit omdat de gehele club niet door middel van de nacompetitie promotie naar de tweede klasse wil afdwingen, iets wat al vaak mislukte, maar door het binnenhalen van het kampioenschap. Achteraan Sportpark De Kloet werd er op een knollenveldje afgetrapt tussen de Grootebroekers en de Alkmaarders. Al na 3 minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een treffer van De Bruijn, maar Jong Holland leek alles behalve aangeslagen. Een aantal grote kansen gingen vooraf aan de gelijkmaker van Bergman. Hij kon uit een hoekschop van Haanraads de bal verwoestend in het dak van het doel werken: 1-1. De ploeg uit Alkmaar kwam nog voor rust op voorsprong. Het was opnieuw Bergman met een treffer, dit maal strafte hij geklungel in de defensie van De Zouaven.Met de storm in de rug, leek Jong Holland in de tweede helft de thuisploeg op grote achterstand te gaan zetten, maar dit gebeurde echter niet. De wedstrijd speelde zich weliswaar vrijwel voortdurend af op de helft van De Zouaven, maar doelman Weel hoefde opvallende genoeg maar één keer handelend op te treden toen Blankendaal in scoringspositie kwam. De flanken werden, in tegenstelling tot voor de rust, te weinig of te laat aangespeeld en als dat wel gebeurde deden de ingevallen Brink en de tegenvallende Meijers daar te weinig mee. Aan de andere kant ontbrak bij De Zouaven de fut en kwaliteit om de koploper in de problemen te brengen. Dat alles verwoord door De Bruijn, die in de slotfase tegen arbiter van Beek opmerkte: "fluit maar af, het is wel goed zo." Dat deed van Beek na exact vijfenveertig minuten.