Alkmaar, 18 februari 2014. William P. uit Schoorl kreeg dinsdag het vonnis te horen voor het neersteken van een gast op het verjaardagsfeestje van zijn zoon. Voor zijn poging tot doodslag eiste het Openbaar Ministerie drie jaar cel en 10.000 euro schadevergoeding. De straf viel lager uit, vermoedelijk vanwege het achtergrondverhaal: dertig maanden celstraf, een derde daarvan voorwaardelijk, en 3000 euro smartegeld. 

Het betreft een steekincident op 1 november 2013. De zoon van de 60-jarige P. had een feestje in eigen huis. P. heeft het al jaren niet makkelijk. Op het feest stak een familievete de kop op. Het werd steeds meer een bende in de tuin vanwege kotsende jongeren. Toen één van een stoeiend stel ook nog eens een vaas mee omver trok kreeg P. een rode waas voor zijn ogen, pakte een bajonet en stak de jongen in de buik. Het was de beste vriend van zijn zoon. 

De dader kon zich niets herinneren, maar ontkende niet wat hij gedaan had in bijzijn van de omstanders. P. gaf ook aan dat hij in de cel een poging tot zelfmoord gewaagd had.

Pin It
Bekeken: 1046x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/