Alkmaar, 19 februari 2014. De afgelopen maanden is Stichting Prilleven druk bezig geweest met de inhoud van het Kasteeltje, een alternatief kraamcadeau voor de ouders van te vroeg en/of ziek geboren kindjes. Met de toevoeging van het Earlybirdje, een handgehaakt vogeltje met rustgevende eigenschappen, is dit kraamcadeau nu compleet. Eind maart start Stichting Prilleven met een pilot in samenwerking met het Medisch Centrum Alkmaar.

Ouders van te vroeg en of ziek geboren kinderen kunnen, zeker in het begin van de ziekenhuisopname, niet of nauwelijks voor hun eigen kindje zorgen en krijgen te maken met nieuwe en onvoorziene vraagstukken. Prilleven ontwikkelde een alternatief kraamcadeau in de vorm van een kasteel met daarin handige producten en nuttige informatie. In een Kasteeltje zit bijvoorbeeld een knuffel voor de kleine die op 60 graden gewassen kan worden. Er zit handcrème in om uitdroging door het vele ontsmetten van de handen tegen te gaan. Er zitten oordopjes en een oogmasker in, omdat het in een ziekenhuis nooit helemaal stil en nooit helemaal donker is. Ouders treffen een brochure aan met onmisbare informatie en nu heeft ook het Earlybirdje haar weg gevonden richting de Kasteeltjes.

Stichting Earlybirds Fotografie liet dit bijzondere vogeltje ontwerpen om mee te geven aan de fotografen die geheel belangeloos fotoreportages maken van te vroeg geboren kindjes in het ziekenhuis. Het Earlybirdje is geïnspireerd op het succesvolle ontwerp van de gehaakte inktvisjes die in Scandinavië al sinds jaar en dag worden vergeven. Het maakt de babies rustiger en de sliertjes kan getrokken worden, om van de infusen en sonden af te leiden.

Met dit uitzonderlijke vogeltje zijn de Kasteeltjes compleet en kan de pilot op de afdeling Neonatologie van het MCA eind maart van start gaan. Stichting Prilleven hoopt op een goed verloop en vervolgens een snelle uitbreiding naar andere ziekenhuizen om uiteindelijk alle ouders van ziek en/of te vroeg geboren kindjes een Kasteeltje te kunnen aanbieden.

Pin It
Bekeken: 1284x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/