Alkmaar, 20 februari 2014. Steeds meer signalen wijzen erop dat de economische recessie over het dieptepunt heen is. Het producenten- en consumentenvertrouwen neemt toe, de export stijgt en in het laatste kwartaal van 2013 is de economie met 0,7% onverwacht sterk gegroeid. Omdat de arbeidsmarkt vertraagd reageert op economische ontwikkelingen, vertaalt dit herstel zich nog niet in een dalend aantal WW-uitkeringen. Ook in de arbeidsmarktregio's Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Zuid-Kennemerland nam het aantal WW-uitkeringen in januari toe. In Noord-Holland Noord was de stijging het sterkst met 5,4%, hoger dan de landelijke stijging van 5,2%. De stijging was in alle regio's beduidend hoger dan in december 2013 door het relatief hoge aantal dienstverbanden dat aan het eind van het jaar afloopt.

Op een aantal kleine gemeenten na, is het aantal WW-uitkeringen overal gestegen. Van de grote gemeenten (met meer dan 1.000 WW-uitkeringen) was de stijging in Alkmaar en in Den Helder met 6,6% het grootst. Vooral in Alkmaar is dit opvallend omdat de stijging ten opzichte van januari 2013 met 23,1% juist lager was dan landelijk gemiddeld.

De sector Vervoer en opslag zal als een van de eerste sectoren profiteren van economische groei. In deze sector blijft de werkgelegenheid dit jaar waarschijnlijk op peil. De jarenlange krimp in de sector wordt hiermee tot staan gebracht. Na 2014 zal er ruimte zijn voor groei van het aantal banen. Dit blijkt uit de deze week gepubliceerde Sectorbeschrijving Vervoer en opslag van UWV. De analyse laat zien dat de sector kampt met een vergrijzingsgolf die sterker is dan in andere sectoren van de Nederlandse economie. Dit biedt kansen voor schoolverlaters en werkzoekenden.

Pin It
Bekeken: 1279x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/