Alkmaar, 23 februari 2014. Afgelopen zaterdag speelde Jong Holland in Opperdoes, tegen de plaatselijke V.V. ging de Alkmaarse koploper met 1-0 onderuit. Aan inzet ontbrak het Jong Holland afgelopen zaterdag niet. Al na vijf minuten had Grent de 1-0 voor het intikken, maar hij mikte naast. Die kans was ook direct de aanleiding voor een aantal dotten van kansen, waarvan Opperdoes er maar ééntje wist te verzilveren. De prima spelende Vanblarcum wist de pegel van Janssens nog wel te keren maar in de rebound was de 17-jarige Genadi wel succesvol. Kort daarvoor had Blankendaal, de beste man bij Jong Holland, zijn ploeg uit het slop kunnen trekken maar het lukte hem niet doelman Zwaan van dichtbij te passeren. Een vervelend moment voor Jong Holland vond vlak voor rust plaats, toen Boujenoui het veld moest verlaten nadat hij waarschijnlijk een lichte hersenschudding opliep bij een kopduel, hij werd vervangen door Spaans. Het bleef in de eerste helft bij die kleine voorsprong omdat Grent in de 40e minuut, wel met een fraaie lob Vanblarcum klopte, maar de lat trof.

Na de hervatting kwam Jong Holland iets beter in de wedstrijd. David Zonneveld liet zijn ploeg wat opportunistischer spelen door in de 65e minuut verdediger Joinking aan de kant te halen voor aanvaller Verhagen. Dat pakte even later bijna verkeerd uit toen Janssens totaal ongedekt had moeten scoren maar vrij voor Vanblarcum faalde. In de 70e minuut moest Jong Holland het met een mannetje minder doen toen Spaans Putting van scoren afhield maar daarmee wel zijn tweede gele kaart moest incasseren. Opmerkelijk genoeg brak daarna de beste fase van Jong Holland aan, vooral na de wissel van Brink voor Meijers. Het werd drukker voor het doel van Zwaan maar echte kansen leverde dat niet op en dus keerden de Alkmaarders onverrichte zaken huiswaarts.

Bekeken: 1015x