Alkmaar, 23 februari 2014. Zondagmiddag stond de derby van Noord-Holland tussen Ajax en AZ op het programma. In de ArenA werd het 4-0 voor de ploeg uit de hoofdstad. AZ opende met een grote kans. Al in de eerste minuut gaf Jóhannsson de bal voor het doel, waarna Berghuis de bal net over schoot. Nog geen twee minuten later kwamen de Amsterdammers op voorsprong. De Jong liep weg uit de rug van Gouweleeuw en kon volledig vrij de vroege voorsprong binnen schieten. AZ kon de bal maar moeilijke vast houden en Ajax combineerde er lustig op los. Pas na 40 minuten werd AZ wat brutaler, maar dat leverde in de eerste helft geen doelpunt meer op.

De tweede helft kon AZ wederom weinig uitrichten. Na 54 minuten werd de stand op 2-0 gebracht. Een geplaatst schot van Duarte verschalkte Esteban. In de 60e minuut liep Ajax nog verder uit. Debutant Kishna ging op snelheid langs een AZ-verdediger en schoot de bal via de binnenkant van de paal in het net: 3-0. Het enige lichtpuntje voor de Alkmaarders was het debuut van Thom Haye die uit de eigen opleiding komt, want de schade werd nog erger. In de 74e minuut werkte opnieuw Duarte de bal tegen het net en bracht daarmee de eindstand op 4-0. Aankomende donderdag komen de Alkmaarders weer in actie, dan verdedigt AZ zijn 1-0 voorsprong tegen Slovan Liberec uit Tsjechië. In het AFAS Stadion zal die wedstrijd om 21:05