Alkmaar 24 februari 2014. Donderdag 6 maart bouwen 25 vwo-extra leerlingen van het Petrus Canisius College in Alkmaar vijf Miniponics. Onder leiding van Mediamatic Amsterdam en met steun van Rabobank Alkmaar e.o. wordt er een simpel, maar slim systeem gebouwd waarmee voedsel verbouwd kan worden in het klaslokaal. Het is een interactieve leermethode om leerlingen besef bij te brengen over de productie van voedsel en het is mooie toevoeging aan het interieur van het biologielokaal.

De Miniponics is een kleinere variant van de Aquaponics die Mediamatic al een aantal jaren bouwt. Aquaponics is een verticaal ecosysteem waarbinnen vissen en planten samen worden gekweekt en elkaar helpen overleven. Het is een uitstekende manier om duurzaam voedsel te produceren in de stad. In tegenstelling tot traditionele landbouw, wordt er nauwelijks water verspild en neemt het weinig ruimte in beslag. Aquaponics wordt op grote schaal vooral in landen met een warmer klimaat toegepast. Mediamatic ontwikkelde aquaponics-installaties op Hollands formaat zodat ze ingezet kunnen worden in en om het huis, én in een land waar de temperatuur soms te wensen overlaat.

In maart 2013 lanceerde Mediamatic de Miniponics: een installatie die makkelijk in de woonkamer of klas past, omdat we in Nederland behalve minder warm weer ook vaak weinig ruimte hebben! De Miniponics bestaan uit niet veel meer dan PET-fles, touw en bamboe, en voorziet een schoolklas of huishouden van duurzaam voedsel.

In 2014 wil HAL 25 de Stadslandbouw, in samenwerking met Gemeente Alkmaar en Rabobank Alkmaar e.o, in Alkmaar verder op de kaart zetten. Het uitnodigen van de PCC leerlingen om vijf Miniponics te bouwen die het PCC en HAL25 van voedsel gaan voorzien is het begin. Op 22 maart openen op het buitenterrein van HAL 25 een ander project, namelijk de Asfalttuinen: 300 m2 stadsmoestuin.

 

Pin It
Bekeken: 1191x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/