Alkmaar, 28 februari 2014. AZ heeft zich donderdagavond geplaatst voor de achtste finales van het Europa League toernooi door Slovan Liberec 2-1 te verslaan. In Alkmaar was een 1-1 gelijkspel voldoende, nadat er in Tsjechië 0-1 werd gewonnen. Het vele balbezit van de Alkmaarders leidde na een kwartier tot de eerste mogelijkheid voor Jóhannsson, maar de bal scheerde langs de kruising. Net als in het eerste duel was het Viergever met het openingsdoelpunt. In de 19e minuut sprong de AZ-aanvoerder boven alles en iedereen uit en knikte de 1-0 binnen. Met die stand werd er ook gerust.

AZ werd in de tweede helft gedwongen tot verdedigen en dat resulteerde in een aantal kansen voor Slovan. Na 72 minuten spelen kwam de ploeg uit Tsjechië op gelijke hoogte. Een goed uitgevoerde corner zorgde ervoor dat Budnik bij de tweede paal ongehinderd raak kon schieten: 1-1. De Alkmaarders konden geen vuist meer maken en doordat een doelpunt voor Slovan voldoende was, bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend. De ploeg van Dick Advocaat trok het gelijke spel over de streep en plaatste zich voor de achtste finales van het toernooi. In de volgende ronde komt AZ het Russische Anzhi tegen, dat Racing Genk uitschakelde. De wedstrijden staan gepland voor 13 en 20 maart.