Alkmaar, 28 februari 2014. Sportpaleis Alkmaar heeft de gemeente gevraagd structureel bij te dragen aan eigendom en exploitatie van het wielerstadion, om een eind te maken aan de financiële nood. Het stadion is een van de weinige sportaccommodaties dat niet onder Alkmaar Sport NV valt. Technisch directeur Thorwald Veneberg van KNWU stuurde de gemeente een brief om het belang van het wielerstadion te benadrukken en het verzoek kracht bij te zetten. De reactie van de gemeente wekt echter weinig hoop voor een oplossing op korte termijn. Het college verlangt, voor het overweegt in te stappen, dat de drie betrokken partijen hun  geschillen bijleggen om eindelijk tot een gedegen plan komen.

De gemeente heeft in 2003 nog 4,3 miljoen euro aan gemeenschapsgeld geïnvesteerd voor een prachtig stadion. Dat heeft volgens het college niet het gewenste resultaat opgeleverd op zowel sportief als maatschappelijk vlak. De gemeente wijdt dit aan onenigheid tussen de organisaties: Sportpaleis, wielervereniging Alcmaria Victrix en de exploitant Wielerstadion Alkmaar BV. Dit terwijl de gemeente er al vanaf 2009 op aandrong om dit probleem op te lossen. Daarnaast werd gevraagd de organisatiestructuur drastisch aan te passen en in samenwerking met private partijen en KNWU een bedrijfsplan op te stellen voor rendabele exploitatie. Zo'n plan is er nooit gekomen.

 

Het college is verheugd dat Veneberg de waarde van het stadion onderstreept, maar laat ook weten zeer terughoudend te zijn om zich structureel bij het wielerstadion te betrekken. Eerst moet een goed onderbouwd plan op tafel komen.

 

 

 

 

Vervolg brief: 

1468 

 

(blz. 2 ) 

 

 

om zich verder als Sportstad te profileren. Besluitvorming om als gemeente een actieve rol te spelen in de 

eigendom en exploitatie van het Sportpaleis achten wij echter niet aan de orde. De mogelijkheden om 

externe private partijen en financiers te betrekken zijn nog onvoldoende onderzocht. 

 

Als er een uitgewerkt toekomstperspectief beschikbaar is in de vorm van een bedrijfsplan, waaruit tevens 

blijkt welke rol private partijen, mogelijke financiers en KNWU kunnen spelen in de eigendom en exploitatie 

van het Sportpaleis, is de gemeente graag bereid tot verder overleg over een duurzame oplossing voor de 


Pin It
Bekeken: 1338x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/