Alkmaar, 28 februari 2014. Het college van burgemeester en wethouders heeft antwoord gegeven op de vragen die de Onafhankelijke Partij Alkmnaar stelde, naar aanleiding van de openstelling van de landsgrenzen voor Roemenen en Bulgaren, en maatregelen die de gemeenten Rotterdam en Den Haag hebben om betere controle uit te kunnen voeren op arbeidsmigranten. Deze gemeenten controleren het verblijfsadres van degenen die zich inschrijven bij het Register Niet Ingezetenen voor een burgerservicenummer. Het college stelt dat de huidige controle strikt is, maar dat het wel oren naar uitbreiding heeft. Het is echter aan de landelijke politiek is om te bepalen wat het vervolg zal zijn deze pilots. Invoering vergt een aanpassing van de wet. Het Rijk heeft wel de intentie om het project vooraf uit te breiden naar meerdere gemeenten. Het college wacht af.

Uitbreiding van controle naar het (eerste) verblijfsadres van een arbeidsmigrant zorgt ervoor dat gekeken kan worden of het huis wel bestaat, hoeveel inwoners er ingechreven staan en of het pand al of niet in bezit is van een huisjesmelker. OPA ziet graag eenzelfde systeem in Alkmaar om ook eventuele fraude of uitbuiting te bestrijden, en liefst om te zien of de buitenlander een crimineel verleden heeft.

 

Pin It
Bekeken: 1052x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/