Alkmaar, 28 februari 2014. Tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji, Rusland heeft de geboren Alkmaarder Koen Verweij  goud en zilver bij het schaatsen gewonnen. Deze unieke prestatie voor een Alkmaarse sporter wil het college van B&W samen met hem en de supporters vieren. Maandag 3 maart om 16.30 uur is de feestelijke huldiging op IJsbaan De Meent. De baan is vrij toegankelijk van 15:30 tot 17.30 uur.

"Als stad zijn we trots op deze sportman en ons enthousiasme willen we graag met Koen Verweij delen", laten burgemeester Bruinooge en wethouder sport Peter de Baat (VVD) weten, en ze nodigen alle supporters uit om aanwezig te zijn: "De huldiging begint om 16.30 uur. Aansluitend is er een signeersessie met Koen. Een mooi moment om de Olympisch kampioen te ontmoeten en die ene belangrijke vraag te stellen. Daarnaast zal Koen zijn kwaliteiten laten zien op het ijs, supporters mogen met hem meeschaatsen."

Koen Verweij, in 1990 geboren en opgegroeid in Alkmaar Noord, heeft de afgelopen twee weken een fantastische prestatie geleverd. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel. Op de 1500 meter langebaan schaatsen ging het net niet helemaal goed, maar in de teamachtervolging kwam zijn revanche, samen met Sven Kramer en Jan Blokhuijsen.

Koen Verweij is lid van twee Alkmaarse verenigingen. De basis voor zijn Olympisch kampioenschap ligt bij de Alkmaarsche IJsclub (AIJC), waar hij zijn eerste schaatslessen kreeg. Daarnaast is Koen ook lid van de wielervereniging Alcmaria Victrix. Tijdens zijn middelbare schoolperiode was Koen topsporttalentleerling van het OSG Willem Blaeu. Hij kon optimaal gebruik maken van de faciliteiten van deze topsporttalentschool in de Westrand. Bruinooge: "De gemeente is trots op Koen Verweij als ambassadeur voor de sport en de talentontwikkeling, een prachtig voorbeeld voor alle Alkmaarse sporters en talenten".

Pin It
Bekeken: 1418x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/