Alkmaar, 03 maart 2014. Zaterdagavond verloor Alvoco opnieuw, de ploeg startte tegen de nummer drie uit de Promotieklasse met drie invallers uit Heren 2. Al vanaf de start van de eerste set was Dinto de betere ploeg waardoor Alvoco meteen al op achterstand werd gezet. Dat gat werd niet meer gedicht en de eerste set ging verloren met 19-25. In de tweede set kreeg een hard werkende Alkmaarse formatie wat kleine kansjes, maar Dinto werkte net wat harder en de uitvoering was ook beter. Ook de tweede set ging hierdoor met 18-25 verloren.

In het derde bedrijf deden de Alkmaarders wat terug. Alvoco begon de servicedruk op te voeren met de harde sprongservice van Linschoten en blokkerend zaten de Wouda en Bosch er ook goed bij. Nadat de set lange tijd gelijk opging, haalde de ploeg uit Alkmaar de set binnen met 25-18. Tijdens de vierde bleef Alvoco wat slordigheden vertonen en gaf het zo Dinto weer de kans hun eigen spel te spelen. Alvoco veerde nog even op door een fraaie harde drie-meter aanval van Linschoten maar dat was niet genoeg voor winst; Dinto haalde de set binnen met 20 -25.

Alvoco zal in de resterende vier wedstrijden alles op alles moeten zetten om punten te blijven sprokkelen en de tiende plek op concurrent Ardea terug veroveren. De opgave lijkt echter enigszins uitzichtloos, want ookal staat Alvoco in punten niet ver achter, Ardea 1 loopt wèl drie wedstrijden achter.  8 maart komen de Alkmaarders weer in actie. In Haarlem is Spaarnestad 3 de tegenstander.