Alkmaar, 18 maart 2014. Al maanden lang is er bij kinderboerderij d’ Oosterhout een conflict gaande tussen het oude bestuur onder leiding van dhr. A. Godijn en het nieuwe bestuur onder leiding van dhr. A. van Riel. De onlangs afgezette oud-bestuursvoorzitter Godijn vergelijkt de gang van zaken met die van de Krim in Oekraïne. “De boel wordt zonder pardon in beslag genomen”. Vanaf begin oktober 2013 is het al onrustig op de anders zo rustige kinderboerderij in park de Oosterhout in Alkmaar. De toenmalig bestuursvoorzitter Ad Godijn stelde tijdens een bestuursvergadering een drietal punten aan de orde. Als eerste was Godijn van mening dat er een drankbeleid moest komen. Hij was er achter gekomen dat er drank werd gebruikt door vrijwilligers die dienst hadden. Ook vond hij dat de secretaris en de penningmeester zich aan de statuten moesten houden. Daarin staat een bestuur maximaal zes jaar aan mag blijven, en die termijn was volgens Godijn inmiddels ver overschreden. Ten derde wilde de toenmalig voorzitter uitbreiding van het bestuur zodat er, naar zijn mening, een meer evenwichtige balans binnen het bestuur zou ontstaan en de stemmingen eerlijker zouden verlopen.

Met verbazing en ontsteltenis werd op deze punten gereageerd. Het gevolg was een gevecht om de macht binnen de kinderboerderij. Er volgden twee bestuursvergaderingen onder leiding van Van Riel, waar alleen Godijn even naar binnen mocht komen om zijn ontslag aan te horen. De overige bestuursleden werden door particuliere beveiligers tegengehouden. “Op dat moment werden alle vergaderingen voorgezeten door de voor mij totaal onbekende en onbetrouwbare heer Van Riel.”, zo stelt Godijn die inmiddels al naar de rechter was gestapt. Die kwam begin deze maand geleden met zijn uitspraak: het nieuwe bestuur had onder leiding van Van Riel onrechtmatig gehandeld. Ook adviseerde de rechter om samen met een mediator te zoeken naar een oplossing voor dit conflict. Het nieuwe bestuur voelt daar echter niets voor.

Van Riel, bekend van onder andere natuurinstituut.nl, de vleermuizengrot onder de avonturenheuvel in park de Oosterhout en zijn aversie tegen diverse andere natuurorganisaties wil niet met de pers praten. Hij reageert zelfs zeer geïrriteerd en verbolgen op de pogingen om contact met hem te krijgen. Hij heeft geen enkele interesse om zijn verhaal in de openbaarheid te brengen. Bruisend Alkmaar heeft inmiddels vragen gesteld aan wethouder Anjo van de Ven die op haar beurt de juridische afdeling van de gemeente de opdracht heeft gegeven deze zaak te onderzoeken. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Verslaggever Quinten Zorge Kreeg wel de aan de kant geschoven oud-voorzitter Ad Godijn voor de microfoon.

Pin It
Bekeken: 2578x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/