Alkmaar, 19 maart 2014. RTL Nieuws vroeg aan alle fractievoorzitters in de 70 grootste gemeenten hoe de controle op de besteding van de fractievergoedingen geregeld is. De PvdA, CDA, SP en Leefbaar Alkmaar gaven geen reactie aan de redactie van RTL Nieuws. De Onafhankelijke Partij Alkmaar reageerde wel, maar gaf geen inzage. Tijdgebrek is de grootste oorzaak als we naar de reden vragen waarom de partijen de enquête niet ingevuld hebben. Marianne Dekker van de SP laat in een reactie weten het loei druk te hebben met het fractievoorzitterschap. "Elke keer als ik de enquête in wilde vullen werd ik afgeleid." Maya Bolte van Leefbaar Alkmaar: "We krijgen zoveel formulieren en enquêtes ter grootte van belastingpapieren dat we er bijna in omkomen. Ik heb er gewoon niet bij stil gestaan, maar alles is transparant geregeld in Alkmaar." Falgun Binnendijk (CDA): "Het speelt niet als een probleem in Alkmaar. Elke uitgave wordt gecontroleerd door de griffie en daarna door een accountant. Er zijn partijen die wat vrijer met hun fractiebudget omgaan, en gebruiken voor activiteiten waarbij je je kunt afvragen of dat wel verstandig is. Maar bij ons is dat niet het geval", aldus Binnendijk. PvdA-fractievoorzitter Paul Verbruggen: "We werden de afgelopen weken overspoeld met enquêtes. De uitgaven van de fractiegelden is publieke informatie en is dus eenvoudig op te vragen. Ik heb in ieder geval niets te verbergen. Ik begrijp dat RTL graag nieuws maakt, maar hier in Alkmaar valt niet veel te vinden, gelukkig maar."

D66, GroenLinks, VVD en Bruisend Alkmaar hebben de enquête wel ingevuld en maakten de gegevens openbaar, Deze partijen hebben respectievelijk €28.849, €41,320, €45,042 en €1,963 aan jaarlijkse fractievergoedingen ontvangen. Bij D66, GroenLinks en de VVD zijn bij één of meer jaarrekeningen kanttekeningen geplaatst. Volgens de partijen gaat het dan vaak om het ontbreken van het bijbehorende originele bonnetje, of om onduidelijkheid met betrekking tot de interpretatie.

De redactie heeft via de griffie de gegevens van de Onafhankelijke Partij Alkmaar opgevraagd, maar bij het publiceren van dit artikel nog geen reactie mogen ontvangen.

Pin It
Bekeken: 1415x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/