Alkmaar, 23 maart 2014. Mooie salades, feestelijke broodjes, verse vis, diverse warme gerechten, een goed glas wijn en een kopje koffie is allemaal te vinden op de lunchkaart van l'Avenir, het sfeervolle schoolrestaurant van PCC Oosterhout in Alkmaar.

Dat er 's avonds heerlijk gedineerd kan worden in het schoolrestaurant is algemeen bekend; op de woensdag- en donderdagavonden zit het restaurant altijd vol. Maar uitstekend lunchen behoort ook tot de mogelijkheden. Derdejaars leerlingen draaien overdag bij wijze van praktijkles hun dienst in de keuken of de bediening. Een prima voorbereiding op 'later', bevestigen leerlingen. Bij Jacob Bregman (15 jaar, Schoorl) thuis hebben ze een camping en zijn vader is er kok: ,,Ik wil ook kok worden maar dan in mijn eigen brasserie. Gewoon een gezellig restaurant waar je een goed stukkie vlees kunt eten met een lekker muziekje erbij." Zijn klasgenoot Dylan Soeters (15 jaar, Alkmaar) heeft ook ambitie: ,,Ik hou van koken, maar ik vind het ook leuk om gasten te bedienen en een praatje met ze te maken. Dus mij trekt het wel om later een café-bar te beginnen, waar je dan ook lekker kunt eten."

Iedere leerling is bij toerbeurt kok, gastheer of –vrouw, barman, manager, afwasser of tournant (alleskunner). Ze leren vaardigheden als omgaan met gasten, zelfstandig werken, verantwoordelijkheid en initiatief nemen. In dat opzicht is ons schoolrestaurant uniek in de regio.

Het restaurant kent een spaarsysteem waarbij gasten voor elke €5 een stempel krijgen en bij een volle spaarkaart een gratis lunchgerecht mogen kiezen. Het restaurant is open voor de lunch op lesdagen van maandag tot en met donderdag, tussen 12.00 en 13.30 uur. Reserveren is niet nodig, maar omdat soms een dag uitvalt vanwege stage, is het verstandig vooraf even te bellen (072-5410438). l'Avenir is gesitueerd in het PCC Oosterhout, Vondelstraat 41.

Foto: Jacob Bregman (15 jaar, Schoorl) en klasgenoot Dylan Soeters (15 jaar, Alkmaar)

 

Pin It
Bekeken: 1900x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/