Alkmaar, 27 maart 2014. Met Koningsdag op 26 april wordt in Alkmaar de traditie van Koninginnedag voortgezet. De officiële datum is 27 april, maar de zondag wordt door de Koning gerespecteerd en gemeden. De datum is anders maar het idee blijft hetzelfde: gezelligheid en feest. In Alkmaar is er tijdens Koningsdag veel te doen. Het centrum van Alkmaar is van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat één groot Oranjefeest. Naast de grote vrijmarkt in de binnenstad en de gezellige kinderkermis bij de Grote Kerk zijn er feesten op verschillende locaties. 

De Alkmaarse Vrijmarkt is altijd een gezellige drukte van belang. De vrijmarkt gaat op vrijdag 25 april vanaf 18.00 uur van start. Mensen mogen dan tot 26 april 17.00 uur hun spullen verkopen. De regels voor het in goede banen leiden zijn de vinden op de website van de gemeente.

Natuurlijk worden er veel feesten georganiseerd tijdens Koningsdag, maar tijdens Koningsnacht kunnen feestvierders al op meerdere locaties in de binnenstad los gaan op verschillende stijlen muziek en de lekkerste beats. En dat met vrij toegang. Op Koningsdag gaat het feest gewoon door met top DJ’s, geweldige bands en andere artiesten. De muziek is divers, dansbaar en feestelijk. Wie even wil ontsnappen uit de drukte van de binnenstad kan naar HAL25 voor Koningsdag Maximaal. Hier zijn diverse activiteiten en muziek voor het hele gezin. Een nieuwe locatie dit jaar is Stadsstrand De Kade, hier is live muziek. Op 26 april stoppen de buitenoptredens om 20.00 uur, maar binnen kan er natuurlijk gewoon verder gefeest worden. 

Ook dit jaar organiseert SLAM!FM een spetterend dance event op P8 en P9 van het AFAS-stadion. Kijk voor de kaartverkoop op de website van Slam!FM.

Koningsdag is een feestdag waarop veel gebeurt in de stad, maar waar ook de nodige (veiligheids)maatregelen en voorzieningen zijn getroffen. Alle informatie over de vrijmarkt, regelgeving, voorwaarden, parkeren en vervoer is te vinden op de website van de gemeente. Voor actuele informatie over de feesten, kijk op Alkmaar Prachtstad

Pin It
Bekeken: 1419x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/