Alkmaar, 31 maart 2014. AZ heeft maandag op zijn website bekend gemaakt dat het de contracten van een zevental spelers formeel heeft opgezegd. Daarnaast gaat de club uit Alkmaar ook niet verder met coach Dick Advocaat en spitsentrainer Pieter Keur, het contract van Martin Haar is formeel opgezegd. Erik Falkenburg (momenteel verhuurd aan Go Ahead Eagles), Raymond Gyasi, Erik Heijblok, Paul Kok (momenteel verhuurd aan Telstar) en Johann Berg Gudmundsson zullen AZ komende zomer definitief verlaten. Ook de contracten van Etiënne Reijnen en Hobie Verhulst zijn formeel opgezegd, maar het is nog niet zeker of het tweetal de club ook daadwerkelijk verlaat. Iedere voetbalclub is verplicht aflopende contracten voor 1 april op te zeggen.

Op de website van AZ gaf Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart uitleg over de mutaties in de technische staf: “Afgelopen maanden zijn we in gesprek gegaan om te inventariseren hoe Dick over zijn toekomst dacht. Tijdens die gesprekken bleek al snel dat hij niet de trainer voor langere termijn zou zijn. Advocaat is door zijn ervaring in de wereldtop gewend aan standaarden die wij als AZ hem niet kunnen én willen bieden. Op zo’n moment moet je van twee kanten een beslissing nemen. Dat is gebeurd. Wij zijn Advocaat zeer dankbaar dat hij AZ wéér op een moeilijk moment heeft bijgestaan, eerst na het vertrek van Ronald Koeman en nu na het vertrek van Gertjan Verbeek. Wij moeten echter verder. Bij AZ zijn we bezig met een plan voor meerdere jaren. Daar past de reorganisatie van de technische staf bij. Martin Haar is een echte AZ’er, dus wij willen zijn kennis voor de club behouden. Dat kan zeker ook in een functie bij het eerste elftal. Voor de functie van assistent zijn we voor de langere termijn echter op zoek naar een trainer van een jongere generatie.”

Pin It
Bekeken: 1191x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/