Schermer, 1 april 2014. Op 5 april lanceert Geocaching Laag Holland 18 nieuwe geocaches tijdens een Geocaching Event vanuit het informatiecentrum van de Schermer Museummolen. Bij de 11 polder- en 3 strijkmolens van het Schermer molencomplex, bij Korenmolen de Otter en bij het Noorderpolderhuis kunnen vanaf dat moment geocaches gevonden worden. Wie al deze caches gezocht en gevonden heeft kan ook twee bonuscaches zoeken.

Geocaching is een spel waarbij met behulp van GPS een “schat” - de geocache - gevonden kan worden. Inmiddels zijn er wereldwijd 2.346.647 (peildatum 29 maart 2014) caches verstopt. Op internet kan informatie over al deze geocaches gevonden worden. Meestal is dat een verhaaltje over het bijzondere karakter van de plek en een GPS-aanwijzing waar de cache verstopt is. Sinds smartphones GPS functionaliteit hebben heeft geocaching een grote vlucht genomen. 

Fred van Zon, Hans Ponsen en Martin Bosch (Geocaching Laag Holland) vonden in de Schermermolens een aanleiding om caches bij al deze prachtige rijksmonumenten te leggen. Zo hebben geocachers nu een reden om de Schermer monumenten te bezoeken en op de geocaching webpagina’s te lezen wat deze gebouwen en het molencomplex zo bijzonder maakt. Verder zit in elke cache een plaatje van een molenonderdeel verstopt. Met behulp van de namen van deze onderdelen kan een extra (bonus-) cache gevonden worden. De Schermer Molens Stichting heeft recent bij alle molens QR-codes geplaatst die verwijzen naar verhalen over het leven op en rond de molens in vervlogen tijden, op webpagina’s van Oneindig Noord-Holland. Ook deze QR-codes spelen een rol in het geocaching spel, op zoek naar een tweede bonuscache. 

De Schermer was tot april een vrijwel lege vlek op de kaart van geocaches. Daar is nu in één klap verandering in gekomen. Geocaching Laag Holland hoopt dat zijn 18 geocaches voor veel mensen een aanleiding vormen om de Schermermolens te gaan bezoeken!

Pin It
Bekeken: 1287x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/