Alkmaar, 3 april 2014. Na vele jaren nog een diploma in de hand! Tien senioren, bijna allemaal Alkmaarders, hebben de afgelopen weken weer in de schoolbanken gezeten op de locatie van de Rabobank te Alkmaar. Jongeren geven nu eens les aan ouderen Senioren in de leeftijd van 61 tot 88 jaar hebben gedurende een aantal weken les gehad in het basis iPad-gebruik. De docenten waren tussen de 17 en 21 jaar, ICT-studenten van het ROC Horizon College uit Alkmaar.

Het iPad-project van Noord-Holland Verbindt past prima in het 50-plus beleid van de gemeente Alkmaar, juist daarom was wethouder Ouderenbeleid Jan Nagengast bij de laatste les op donderdagochtend aanwezig om de senioren hun diploma uit te reiken en de ROC ICT-studenten te bedanken voor hun inzet. 

De senioren komen zo op een makkelijke manier met ‘de jeugd van tegenwoordig’ in contact. Waardoor er naast kennisoverdracht ook waardevolle ontmoetingen ontstaan. Senioren en studenten bleken elkaar goed te begrijpen, een student verwoordde het ongeveer zo: "Gaandeweg werden de lessen leerzamer én ook gezelliger. De senioren keken altijd uit naar de volgende les en vonden dat er veel tijd was voor uitleg."

In mei wordt er met meerdere cursussen gestart, wie interesse heeft kan zich opgeven via de website van Noord-Holland Verbindt

 

Pin It
Bekeken: 1191x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/