Alkmaar, 08 april 2014. Nadat eerder dit jaar de PvdA al schriftelijke vragen heeft gesteld over Huize Westerlicht, is het nu de beurt aan OPA (Onafhankelijke Partij Alkmaar). OPA ging polshoogte nemen bij huize Westerlicht en trof naar eigen zeggen “een rijksmonument aan in zeer slechte staat”. OPA is van mening dat de staat waarin het monument verkeert, niet thuishoort bij rijks- of gemeente monumenten, en wil dan ook dat de gemeente het MCA verplicht om het pand te onderhouden. Ook al beweert de gemeente dat zij de onderhoudssituatie niet kan veranderen, OPA vindt van wel. “'Een vergelijkbare situatie in Wageningen is onlangs voor de rechter geweest. Hierin heeft de rechtbank Gelderland op 25 juli 2013 een uitspraak gedaan, waarin de rechtbank de gemeente gelijk geeft en de wettige eigenaar verplicht om onderhoud te plegen.”

Ook vanuit de erfgoedinspectie in Den Haag wordt aangegeven dat een gemeente door middel van een besluit een eigenaar kan dwingen om het pand te behoeden voor verder verval. OPA wil nu onder meer weten van het college of zij op de hoogte zijn van het verval van Huize Westerlicht en of het college bereid is om een juridische procedure te starten om het MCA te dwingen het pand in onderhoud te nemen.

Pin It
Bekeken: 1582x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/