Alkmaar, 17 april 2014. Net als in februari is het totaal aantal WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio’s Noord-Holland Noord, Zuid-Kennemerland en Zaanstreek-Waterland in maart gedaald. Terwijl vorig jaar in maart het aantal WW-uitkeringen nog met 1,2% toenam, daalde het aantal in de afgelopen maand met 1%. Het aantal WW-uitkeringen ligt nog wel ruim 20% hoger dan een jaar geleden.

Zaanstreek-Waterland is de enige regio waar het aantal WW-uitkeringen iets toenam (0,5%). Een verklaring hiervoor is dat seizoensgebonden sectoren (horeca en agrarische sector) in deze regio minder vertegenwoordigd zijn. Horeca is in Noord-Holland Noord juist sterk vertegenwoordigd. De grootste daling van het aantal WW-uitkeringen is te zien in de uitzendbranche met 3,3% (99 uitkeringen). Dit beeld komt overeen met berichten uit de branche, dat het aantal uitzenduren is gestegen. Dat wordt gezien als vroege indicatie voor een mogelijk aantrekkende arbeidsmarkt.

Opvallend is de afname in het aantal WW-uitkeringen in de schildersbranche met bijna 19% (60 uitkeringen). Deze branche is voor opdrachten deels afhankelijk van onderhouds- en renovatiewerkzaamheden. Juist dit onderdeel van de bouw toont de laatste maanden tekenen van herstel. Daarnaast kan de schildersbranche profiteren van de langzaam aantrekkende huizenmarkt.

Pin It
Bekeken: 898x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/