Alkmaar, 18 april 2014. Woensdag ondertekenden de bestuurders voor de oprichting van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland. Vanuit de krachtenbundeling wordt de criminaliteit tegen het bedrijfsleven collectief bij de wortel aanpakt. Voorzitter Fabian Nagtzaam (MKB Noord-Holland) en o.a. Raad van Toezicht-leden Jaap Nawijn en Peter Holla ondertekenden hiervoor gisteren in Alkmaar de statuten. Het RPC Noord-Holland gaat hierbij nauw samenwerken met Burgernet. Het Samen Veilig Ondernemen wordt onderdeel van het RPC Noord-Holland. 

De samenwerking tussen gemeenten, politie en brandweer (overheden) en het georganiseerde bedrijfsleven (private partijen) maakt zich sterk om criminaliteit gericht tegen het bedrijfsleven aan te pakken. “De meerwaarde zit in de bestuurlijke verantwoordelijkheid, waar private partijen worden erkend als volwaardige partners binnen het integrale veiligheidsdomein,” aldus voorzitter Fabian Nagtzaam. “Door de samenwerking ontstaat een goed georganiseerde infrastructuur waardoor diverse veiligheidsthema’s op lokaal niveau effectief kunnen worden ingezet.”

Een van de eerste initiatieven die op de rol staat is de lancering van een veelplegerswebsite voor de regio, waar ondernemers en winkeliers onder bepaalde voorwaarden toegang toe krijgen. Via de nieuwe website kan worden ingelogd. De veelplegerswebsite is nu alleen toegankelijk voor ondernemers in Kennemerland.

De ambitie van het RPC is om hét erkende instituut te zijn ten aanzien van het ministerie van Veiligheid en Justitie en lokale overheden om veilig ondernemen op lokaal niveau te bevorderen. Op de bijeenkomst woensdagmiddag werd teruggekeken op de resultaten en de successen tot nu toe. Dankzij de diverse overvaltrainingen zijn tot op heden ruim 2000 ondernemers voorgelicht hoe te handelen tijdens een overvalsituatie. Vanwege het succes worden er in 2014 twintig nieuwe overvaltrainingen georganiseerd.

Ook heeft het RPC zich sterk gemaakt voor het stimuleren van KVO-trajecten (Keurmerk Veilig Ondernemen) en organiseert ze verschillende congressen. Voor 2014 worden twee gratis congressen georganiseerd rondom het thema Cybercrime. Volgens Peter Holla, plaatsvervangend politiechef van Politieregio Noord-Holland, gaat de RPC verder op de succesvol ingeslagen weg: “Er zijn het afgelopen jaar allerlei mooie initiatieven ontplooid. Door de laagdrempeligheid hebben we beter contact met elkaar en kunnen we zorgen voor een veiliger ondernemersklimaat.”

 

Pin It
Bekeken: 1380x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/