Alkmaar, 18 april 2014. Goede Vrijdag is dit jaar op het Petrus Canisius College een échte goede vrijdag. De 30e Volleybalmarathon op PCC Het Lyceum vormde de opmaat voor heel veel sportieve uitdagingen en creatieve workshops, die allemaal waren gesponsord ten bate van de Mundindischool in Tanzania. Dit was de vijfde en laatste keer voor de PCC'ers, die met de verdubbeling door Wilde Ganzen, ruim 2,5 ton verzamelden. Daar kan in Tanzania een flinke school voor gebouwd worden.

De jubileumeditie van de jaarlijkse volleybalmarathon duurde 24 uur en startte op donderdag 17 april. In de vroege ochtend van vrijdag 18 april vond de zinderende finale plaats die werd gewonnen door de Volleybal Octo's. Hun winst verleende aan deze 30e marathon een extra feestelijk tintje; niet eerder werd de wedstrijd gewonnen door een meidenteam.

Op de andere vestigingen gingen de leerlingen ook al vroeg aan de slag. Er werden spijkers gepoept en balletworkshops gevolgd, MudMasterraces gehouden, voetbaltoernooien gespeeld, rondjes gerend om schoolgebouwen of in het bos, er werd gehaakt, er werden mobielhoesjes en zeepjes en cupcakes gemaakt, oud-Hollandse spelletjes gespeeld. Daarbij vertoonden de leerlingen een niet aflatende inzet en energie voor hun leeftijdgenootjes van Mundindi.

Binnenkort wordt het officiële eindbedrag vastgesteld en de cheque overhandigd. Het waren vijf mooie projectjaren voor het PCC en de Mundindischool.

 

 

Pin It
Bekeken: 1123x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/