Heiloo, 18 april 2014. Woensdag 23 april is de Kick-off van het programma Herbestemming NH. Dit jaar geeft Elvira Sweet, gedeputeerde Cultuur, Zorg en Bestuur van provincie Noord-Holland het startsein voor het programma in de Bensdorpfabriek in Bussum. Herbestemming NH is op zoek naar markante, leegstaande gebouwen die een nieuwe kans verdienen. Wie eigenaar van zo’n gebouw is en zoekt naar nieuwe gebruikers of een idee heeft voor herbestemming en advies nodig om dit financieel haalbaar te maken, kon zich aanmelden om in aanmerking te komen voor steun. De drie uitverkoren gebouwen zijn de Bensdorpfabriek, het voormalig gemeentehuis in Wieringerwerf en de boerderij Nijenburg in Heiloo.

In de periode van mei tot september organiseert Herbestemming NH voor de drie gebouwen inspirerende sessies waarbij omwonenden en experts kansrijke ideeën voor herbestemming genereren. Het programma prikkelt de dialoog tussen eigenaren, experts, creatieven en bewoners over potentiële nieuwe functies van leegstaande karakteristieke gebouwen. Zo krijgt niet alleen het gebouw zelf maar ook het omringende gebied een nieuwe impuls.

Tijdens de Kick-off zullen de drie projecten gepresenteerd worden. Elvira Sweet, gedeputeerde Cultuur, Zorg en Bestuur van provincie Noord-Holland zal een toespraak geven en ook Peter Nijhof van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed komt aan het woord over succesfactoren en valkuilen in herbestemming van industrieel erfgoed. Natuurlijk is er ook een rondleiding door de Bensdorpfabriek.

Meer informatie over de Kick-off en het programma is te vinden op de website van Herbestemming NH

 

Pin It
Bekeken: 1471x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/